Primarul Adrian Dobre a dat lovitura!

După doi ani de mandat în care a fost primar spectator, s-a trezit brusc probabil sub amenințarea scurgerii timpului până la noile alegeri. Anul următor este marcat de două campanii electorale, alegerile europarlamentare și prezidențiale, iar Dobre este și președintele PNL Ploiești deci o să îi rămână mai puțin timp și pentru administrație, dat fiind faptul că se anunță lupte politice destul de dure.

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, când Moș Nicolae vine la copiii cuminți, primarul Dobre a dat alarma la Poliția Locală și la Regia Autonomă de Servicii Publice (RASP, instituție care controlează modul în care se respectă contractul de curățenie căi publice) și a mers prin oraș să constate ceea ce ploieștenii reclamă încă din vara acestui an: un oraș mizerabil, sufocat de gunoaiele de pe străzi.

Primarul, principal ordonator de credite, a plătit la zi firma Rosal care se ocupă de salubrizarea orașului. Mare atenție, am văzut mulți cititori confuzi, Rosalul acționează în Ploiești în baza a două contracte: unul ADI deșeuri aflat în subordinea Consiliului Județean Prahova, pentru ridicarea gunoiului menajer de la populație și agenți economici, iar cel de-al doilea CCP (curățenie căi publice) pentru măturat, spălat străzi și gunoaie de pe domeniul public, pentru care Primăria Ploiești a plătit sume uriașe operatorului. De exemplu, septembrie și octombrie peste 1,1 milioane euro. De la începutul anului și până în prezent, sumele plătite de Primărie către Rosal se apropie de 5 milioane de euro.

Culmea, aceste plăți record pentru administrația locală ploieșteană din ultimele luni au venit după ce RASP-ul a trecut în subordinea city managerului Teodora Marin, om de încredere al primarului Adrian Dobre dar și o persoană apropiată de directorul Rosal Ploiești, Cătălin Ioniță. Mai mult, ginerele city managerului lucrează la Rosal.

Bugetul pentru curățenie căi publice a fost majorat prin vot în Consiliul Local după ce directorul Rosal Ploiești a dat mai mute ture pe la ALDE și PSD. Acesta a beneficiat și de sprijinul PNL, atunci, mai multe detalii știu consilierii locali PNL Gheorghe Sârbu și Zoia Staicu.

Inclusiv DNA Ploiești știe despre problema salubrității în orașul Ploiești după ce mai mulți angajați RASP au făcut un denunț în care au precizat că operatorul de salubritate facturează zone pe care nu le curăță. Și primarul Dobre a confirmat că există astfel de lucrări fictive decontate de Primăria Ploiești.

Însă până în prezent, nimeni nu a făcut nimic concret. Un episod interesant a fost când președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a luat apărarea societății de salubritate. La scurt timp însă, cel mai probabil la presiunea opiniei publice, a declarat că a constatat încălcări ale contractului ADI și că va cere rezilierea contractului. Situație sesizată și cerută inițial de primarul Ploieștiului.

De ce spuneam că Dobre a dat lovitura? Este pentru prima dată când un oficial al orașului ia măsuri concrete pe această situație mizerabilă și la propriu și la figurat. Iar acțiunea sa este perfect justificată și mai mult ca sigur apreciată de un număr foarte mare de ploieșteni nemulțumiți de gunoaiele care zac prin oraș.

Mai mulți apropiați de-ai săi și ai PNL lucrează la Rosal. Desigur, primarul își cântărește șansele minime pentru un nou mandat la Primărie iar cu un oraș murdar și populație nemulțumită nu ia voturi.

Alt plus pentru primar este că oponenții săi politici din PSD și ALDE nu scot o vorbă pe tema salubrizării ceea ce îi creează un culoar de comunicare cu electoratul unde nu are concurent.

Controlul fulger și neregulile găsite de primarul Dobre arată ineficiența RASP-ului și a Poliției Locale. Chiar trebuia să umble Dobre noaptea pe străzi pe modelul implementat de Andrei Volosevici când era primar? Inspectorii RASP care confirmă zilnic lucrările Rosal sau polițiștii locali cu atribuții în domeniu ce au păzit până acum?

Până la această oră viceprimarii Cristian Ganea și George Pană nu au avut nicio reacție pe tema gunoaielor care zac în Ploiești. Alianța PSD-ALDE funcționează ca unsă.

Este 12.00 când scriu aceste rânduri, la 14.00 primarul Adrian Dobre va face o conferință de presă pe care colegii mei o vor transmite în direct pe pagina de facebook a ziarului Incomod.

1 COMENTARIU

  1. Dnul Primar ar trebuii sa-si trimita “argatii ” sa iasa in fata Primariei in Pta Victoriei 5 in spatele blocurilor sa vada muntii de gunoi si sa trimita ceva OPC la Shaormeriile ce vand in strada si care dau sobolanii afara cu matura pe usa si unde romanskii habar nu au ce mananca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here