fbpx
sâmbătă, aprilie 27, 2024
spot_img

Fost șef al Poliției Prahova, trimis în judecată pentru luare de mită și trafic de influență

Citește Și

- Reclamă -

Marian Iorga, fost șef al Poliției Prahova, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție sub acuzațiile de luare de mită și trafic de influență în formă continuată, fapte pe care este acuzat că le-a săvârșit în perioada în care era comandantul Poliției Călărași.

Iorga a fost trimis în judecată în stare de libertate, a anunțat miercuri, 6 iulie, DNA, într-un comunicat remis presei.

- Reclamă -

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
La data de 29 aprilie 2017, inculpatul Iorga Marian, în funcția de inspector șef al I.P.J. Călărași, ar fi primit un ceas de lux în valoare de 4.350 lei, de la un om de afaceri, în legătură cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana respectivă o formulase anterior.”, se arată în comunicatul citat.

Ziarul Incomod a oferit în trecut detalii despre ceasul pe care Iorga este acuzat că l-a primit drept mită de la patroana societății ALDIS, o mare firmă de mezeluri.

În referatul în baza căruia Iorga a fost plasat sub control judiciar, procurorii arată că reprezentanta societății comerciale a mărturisit în fața anchetatorilor că i-a cumpărat prin interpuși fostului șef al Poliției Călărași nu doar ceasul în valoare de 4.350 lei, dar și două mașini Skoda Superb, și un televizor.

- Reclamă -

În document sunt prezentate inclusiv interceptări ale convorbirilor telefonice dintre Iorga și Naghi, acționarul societății Aldis pe care a ajutat-o în soluționarea unei plângeri.

Citește aici toată povestea ceasului de lux, stenograme din dosar, dar și detalii despre celelalte acuzații aduse de procurori:

STENOGRAME Marian Iorga, fost șef al Inspectoratelor de Poliție Prahova și Călărași, mită de la patroana unei mari firme de mezeluri

„În perioada februarie 2017 – august 2018, inculpatul Iorga Marian, în aceeași calitate, ar fi pretins unor oameni de afaceri să accepte achiziționarea, la prețuri supraevaluate, a unor autoturisme pe care inculpatul le avea în proprietate sau pe care acesta urma să le achiziționeze. În schimbul acestor „servicii”, inculpatul le-ar fi promis că își va folosi influența asupra unor subordonați care aveau în lucru cauze penale sau petiții ce-i priveau pe oamenii de afaceri, pentru ca aceștia să le soluționeze favorabil sau să urgenteze efectuarea unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu.

În acest context, inculpatul ar fi obținut de pe urma a trei “tranzacții” efectuate în condițiile de mai sus, suma totală de 4.000 euro.

- Reclamă -

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.„, se mai arată în comunicatul remis miercuri de DNA cu privire la trimiterea în judecată a fostului șef al IPJ Prahova.

Sume mari de bani, de ordinul zecilor de mii de lei, terenuri, mașini scumpe, obiecte electrocasnice, centrală de apartament, televizor, excursii în străinătate, baloți de lucernă, pachete cu mâncare în valoare de mii de lei, relații  ”neprincipiale” cu angajate din Poliție, mese festive la restaurante de lux, considerate de procurori drept favoruri primite pentru avansări în posturi de conducere sau pentru protecție, totul face parte din protofoliul ofițerului care a condus din 2014 și până în prezent două inspectorate importante ale Poliției Române, Călărași și Prahova.

Într-un alt articol, realizat tot pe baza ordonanței emise de procurorii anticorupție, ziarul Incomod a detaliat și aceste aspecte:

Cum se obțineau posturile de conducere pe mâna fostului șef al IJP Prahova: Șpăgi în mașini, favoruri sexuale, terenuri, vacanțe de lux, baloți de lucernă și mii de euro. EXCLUSIV

Dosarul lui Marian Iorga a fost trimis spre judecată la Tribunalul Călărași, cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii dispuse deja în cauză, mai precizează DNA în comunicatul amintit mai sus.

Marian Iorga este vizat, în acest dosar penal, de fapte le care le-ar fi săvârșit cât timp a fost la conducerea Poliției Călărași. Însă, nici perioada în care a condus Poliția Prahova nu a fost lipsită de scandaluri de răsunet.

Recitiți detalii despre acuzațiile pe care i le-au adus subalternii aici.

După ancheta DNA, Poliția Română l-a tras pe Iorga pe “linie moartă”. În schimb, a fost angajat pe bani publici la Hidro Prahova, instituție publică subordonată Consiliului Județean Prahova și controlată politic de PNL.

Reporterii noștri au solicitat instituției, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, să ni se comunice ce atribuții are Marian Iorga în cadrul instituției și ce salariu încasează. Reprezentanții Hidro ne-au comunicat că Iorga acordă consultanță de specialitate directorului general în domeniile juridic și management. În același timp, Hidro Prahova a refuzat să ne comunice salariul încasat de Marian Iorga, susținând că nu se încadrează în categoria informațiilor de interes public și că este confidențial. Asta în situația în care vorbim de bani publici, de un salariu plătit de către o instituție publică, subordonată Consiliului Județean Prahova. Nici CJ Prahova nu ne-a răspuns, apreciind că cererea noastră “excede prevederilor Legii 544/2001, aceasta fiind tratată conform regimului de soluționare a petițiilor”.

Detalii despre acest subiect aici!

Citește și: Blestemul Poliției Prahova: scandaluri cu sex, droguri, alcool și corupție

N.R.: Potrivit legislației în vigoare, toate persoanele menționate în acest articol beneficiază de prezumția de nevinovăție până la o eventuală pronunţare a unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Exclusiv – Ludmila Sfârloagă, o apropiată a lui Mircea Cosma, candidează pe listele AUR la CJ Prahova

Mai sunt doua trei zile până la încheierea procesului de înregistrare a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie....
Sari la conținut